Проект срещу наводнения в Благоевград и Делчево

Проект срещу наводнения в Благоевград и Делчево | StandartNews.com

Благоевград и македонската община Делчево започнаха реализирането на съвместен проект „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица". Изпълнението му е с продължителност 2 години. В момента се почиства ударно коритото на река Благоевградска Бистрица. Работи се от моста на булевард „Свети Димитър Солунски" в посока баражите и алеята за парк „Бачиново".

Целта е да се предотвратят наводнения. Ще се подобри и организацията при управление на водните системи, като се въведат мерки за защита от наводнения и управление при кризи на реките от трансграничния район. Това ще бъде направено в сътрудничество със съответните организации в областта на хидрологията и метеорологията, Басейнова дирекция и Гражданска защита.

Дейностите по обезопасяване на реките включват почистване на речните корита и подновяване или рехабилитация на хидротехническите съоръжения по поречието на реката, разработване на цялостни планове за действие за защита от наводнения, съвместни дискусии и обучения. 50 000 жители от трансграничния регион ще бъдат пряко или косвено повлияни от изпълнените дейности по предотвратяването на наводнения в общините Благоевград и Делчево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай