Преобразяват Казанлък с над 19,6 млн лева

Преобразяват Казанлък с над 19,6 млн лева | StandartNews.com

Четирите проекта ще бъдат реализирани до 2023 г.

Общо 19 658 031,68 лв.,100 % безвъзмездна финансова помощ, ще получи община Казанлък по оперативна европрограма „Региони в растеж" 2014-2020 г. за обновяване на градската среда. Споразумението за реализация на инвестиционната програма на общината за устойчиво и интегрирано градско развитие бе подписано от кмета Галина Стоянова. В него са заложени четири основни проекта за обновяването на градската среда и образователната инфраструктура, изграждането на социални жилища и интегриран градски транспорт. Те ще бъдат реализиран в периода 2016 - 2023 година.

Проектът за преобразяване на градската среда предвижда цялостно обновяване, реконструкция и рехабилитация на общо 6 обекта в ж.к. „Изток". Сред тях са създаване зони за отдих в междублокови пространства и реконструкция на 4 улици с прилежащите тротоари. Проектът за образователна инфраструктура предвижда цялостна реконструкция на 8 обекта – общински училища и детски градини в селища на общината. Проектът за социална инфраструктура включва изграждане на 10 нови еднофамилни социални жилища върху свободен общински терен в ж.к. „Изток".

Проектът за по-ефективен, по-бърз и екологичен градски транспорт, с по-малко потребление на енергия и възможности за алтернативни форми, ще се осъществява на два етапа до 2023 г.

В Инвестиционната програма са включени и 4 резервни проекта, които ще се изпълнят в случай на икономии и свободни финансови средства, след осъществяване на основните проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай