Правят град Банско по-зелен и красив

Правят град Банско по-зелен и красив | StandartNews.com

100 фиданки каталпа ще бъдат засадени на ул. „Тодор Александров" в Банско. С тях реконструкцията и оформлението на една от най-красивите улици в града ще завърши. В началото на пролетния сезон стартира годишната озеленителна кампания. В централната градска част са оформени цветни композиции с теменужки и лалета.

Вече втора година общинските експерти отглеждат собствено производство теменужки, лалета, нарцис и тагетис в изградената за целта оранжерия. За естествено наторяване на разсада те използват изцяло екологична методика – компостиране на събраната през есента листна маса с помощта на специално закупена дробилка на клони. Тя раздробява клоните, натрупани от започналата пролетна фитосанитарна сеч в града. Извършена бе и дезинсекция на зелените площи.

Озеленителната програма на община Банско за настоящата година включва още разширяване на площите, поддържани с автоматични поливни системи, целогодишно залесяване и изграждане на нови цветни композиции. През летния период за радост на жителите и гостите на града ще бъдат поставени над 300 саксии и 85 сандъчета с цветя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай