Правят футболни игрища във Факултета

Правят футболни игрища във Факултета | StandartNews.com

Столична община "Красно село" ще изгради две мини футболни игрища в квартал Факултета. Строежът на игрищата ще струва 270 000 лв., с ДДС, става ясно от обществената поръчка, която бе обявена вчера, съобщи БГНЕС.

Кандидатите за изпълнители трябва да подадат документи до 24 юни 2015 г., а срокът за изпълнение е не повече от три месеца.

Ако процедурата протече по вода, в края на лятото жителите на столичния квартал "Факултета", населен предимно от роми, ще имат на разположение две мини футболни игрища. Едното от тях е с размери 42 на 22 метра, а другото - 22 на 11 метра.

Децата от гетото трябва да бъде със синтетична тревна настилка, която да отговаря на стандартите на ФИФА. Предвидено е изграждането и на специален дренаж, стационарна трибуна за около 180 седящи места, мрежи и два LED прожектора.

Игрищата ще се строят на мястото на пустеещи земи, превърнати в нерегламентирани сметища. Бъдещите футболни игрища ще са в непосредствена близост със 75 Основно училище "Тодор Каблешков", намиращо се на бул. "Възскресение" 151.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай