Пръскат срещу комари в Козлодуй

Пръскат срещу комари в Козлодуй | StandartNews.com

Козлодуй. Започва пръскането срещу комари в Община Козлодуй. Авиационното и наземно третиране в Козлодуй стартира тази събота, малко след 19 часа. Първо ще бъдат обработени крайбрежната зона, острова в река Дунав, както и територията на града, съобщава kozloduy-bg.info.

Пръскането срещу вредните насекоми продължава в село Бутан. Там от 19:30 ще има въздушно третиране.

От Община Козлодуй предупреждават пчеларите в района да вземат мерки за предпазването на пчелните семейства в кошерите.

Увеличило се е потреблението на препарати срещу комари в Козлодуй. Това сочи проверка на kozloduy-bg.info в местните аптеки. Повечето от гражданите купуват спрейове, лосиони, както и комбинирани устройства с таблетки и течен пълнител. По думите на собственици на заведения в района, ако в тях няма специални спирали за борба с вредителите, бизнесът ще търпи загуби. В тази връзка много от ресторантите са се презапасили с репеленти.

По време на Великденските празници голяма част от репелентите по аптеките бяха изчерпани. Много хора писнаха, че няма с какво да се предпазят от комарите в града. Най-потърпевши от липсата на медикаменти бяха малките деца, които са предпочитани от насекомите. Майки се оплакаха, че препаратите не помагат и децата им са нахапани от малките животинки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай