Полицай застреля човек в Добринище

Полицай застреля човек в Добринище  | StandartNews.com

Добринище. Фатален инцидент беляза Добринище в ранните часове. Към 5,30 тази сутрин след скандал служител от РПУ - Банско е застрелял свой познат.

Служителят на РПУ-Банско - Славчо Каферинов е младши автоконтрольор на 31 години, от Добринище, който по време на престъплението не е бил на работа.

Славчо Каферинов е полицай от 9 години, уточниха от благоевградската дирекция на полицията. Досега не имал никакви драстични нарушения на служебната дисциплина, както и по-сериозни пропуски в работата си. С жертвата си се познават от деца, мотивите за жестокото престъпление още не са ясни.

Жертвата е била на 34 години - Спас Пенгьов, също от Добринище. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от прокурор от Окръжна прокуратура Благоевград и от следовател от Следствено отделение Благоевград.

Свидетел на трагичния инцидент на убийството става стринката на починалия Елена Пенгьова, която е била на терасата на къщата си, на няколко метра от инцидента. Чувайки първия изстрел, става, отива на терасата и вижда как полицаят продължава да стреля по лежащия на земята Пенгьов, информира пък БНР.

Засега не са известни причините за инцидента. Приятелите на загиналия е, че той е бизнесмен с чисто съдебно минало и не е криминално проявен. Пенгьов е работил активно заедно с брат си в семеен бизнес. Семеен е с едно дете. Не е известно да са имали стари вражди, конфликти или някаква друга причина за инцидента.

По-късно в събота, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев разпореди спешна проверка за пълното изясняване на случая в Добринище, съобщиха от пресцентъра на МВР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай