Поканиха патриарха да подкрепи Стария бряст

Поканиха патриарха да подкрепи Стария бряст | StandartNews.com

Сливен. Патриарх Неофит бе поканен да се включи в кампанията за Стария бряст, който участва в надпреварата за Европейско дърво на годината.

 

С искрено уважение и братско чувство ви каня да се приобщите към актуалната българска кауза символът на град Сливен Старият бряст да стане Дърво на Европа за 2014 година. Това се казва в открито писмо, изпратено до патриарх Неофит, всички митрополити и цялото българско свещеничество.

 

Документът е подписан от секретаря на Сливенската митрополия Вълкан Янев. Вашият глас ще бъде безценен. Покажете своята съпричастност към националната кауза, пише Янев. "Изпратил съм писмото до всички църковни сайтове, специално го изпратих и на пощата на моя приятел и съученик митрополит Йосиф, който е митрополит за Северна Америка", заяви пред "Стандарт" секретарят на Сливенска митрополия.

 

Гласуването в подкрепа на Стария бряст продължава до 28 февруари. Всеки ден пред вековното дърво в центъра на Сливен има партита на ученици от различни гимназии. Община Сливен успя да приобщи към каузата и студентите, които учат извън града под Сините камъни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай