Подкрепиха Камбитов за УС на НСОРБ

Подкрепиха Камбитов за УС на НСОРБ | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов беше издигнат и подкрепен единодушно за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Кандидатурата му беше предложена по време на регионално заседание на Югозападен район, който има 4 места в УС. Срещата се проведе в зала "22 септември" в Благоевград. Всички кандидатури ще бъдат предложени на Общото събрание на НСОРБ, което ще е на 23 и 24 февруари в София. Доверието на останалите получи и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Другите две номинации са на кмета на община Самоков Владимир Георгиев и на доц. Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин.

"Благодаря за направената номинация в качеството си на кмет на община Благоевград и на председател на Сдружението на Югозападните общини. Задачите на Управителния съвет са да защитава и представя общините и ние трябва да работим в тази посока. Нямам предвид да бъдем опозиция или да влизаме в конфронтация с централната власт, точно обратното – трябва да си партнираме. Ние трябва да бъдем индикатор на проблемите, да ги идентифицираме и да бъдем катализатор на техните решения. Трябва да бъдем в непрекъснат диалог с централната власт", заяви Камбитов.

"Другата основна посока, в която смятам, че трябва да се работи, е децентрализацията. В последно време тя върви в посока вменяване на ангажименти и отговорности, но без осигуряване на финансов ресурс", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай