Почитат Деня на ромската гордост с филм и есета

Почитат Деня на ромската гордост с филм и есета | StandartNews.com

Благоевград. Младежки доброволчески клуб „Младежта е толерантност" в Благоевград ще организира кампания по случай "Roma pride", в която ще се включат ученици, студенти, преподаватели и граждани.

Мотото е "Имам една мечта - да учим и живеем заедно!". Ще има прожектиране на филм, литературно четене, раздаване на информационни материали. Филмът, който ще се излъчи, ще бъде компилиран от видео интервюта от конкурса на Център „Амалипе" по повод Рома Прайд 2013. Това ще стане в петък от 18 часа в залата на Младежки дом – Благоевград.

На 5 октомври е организирано литературно четене на есета и творби, писани от ромски автори, в което ще участват професори и ромски студенти. Литературното четене ще се проведе от 15:00 часа в същата зала. На 6 октомври, неделя, от 11 часа доброволческата група ще раздава флаери по повод Рома Прайд 2013 в центъра на града.

Младежкият доброволчески клуб е част от проекта „Младeжта е толерантност – преодоляване на анти-ромските стереотипи сред младите хора". Кампанията в България е част от кампанията „Roma Pride", която ще се проведе в повечето от страните на Европейския съюз на 6 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай