Пловдивският кмет Иван Тотев става колоездач

Пловдивският кмет Иван Тотев става колоездач | StandartNews.com

Пловдивският кмет Иван Тотев става колоездач през уикендите. Градоначалникът е решил в почивните дни да не ползва джипа си, а за кара колело, съобщава PlovdivNews. Тотев е помолил да му изберат модел, тъй като не разбирал от велосипеди. Кметът обяви, че си е поръчал колело, произведено във фабриката в Пловдив.

"Нямаме култура да се съобразяваме с колоездачите. Дори и на мен ми се случи в неделя на кръстовището до църквата "Св. Петка". Трябва да заострим вниманието си и към тях, защото и те са участници в движението", обяви Тотев. Той призова всички водачи на автомобили да са по-бдителни, когато шофират близо до велоалеи.

Пловдивският градоначалник е ангажиран с темата отдавна - още в началото на тази година той издаде заповед към всички свои заместници да не паркират близо до сградата на Общината. "На мястото, на което досега спирахме, ще има стойка за велосипеди. Ако решат, заместник-кметовете могат да използват велосипеди или градския транспорт. Лично аз в началото на март ще си купя колело. В събота и неделя ще ходя да го карам на Гребната база", заяви тогава Тотев.

"В момента имам 300 човека в администрацията, които идват на работа с коли и ползват пропуски за "синя зона" и паркиране в централната градска част. Целта ми е тези пропуски да намалеят драстично и поне малко да облекчим трафика в центъра", обясни преди няколко месеца Тотев пред Дарик радио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай