Питат банскалии за опасни дървета

Питат банскалии за опасни дървета | StandartNews.com

В община Банско се проведе обществено обсъждане във връзка с предстоящо премахване на опасни дървета в курортния град. На срещата присъстваха представители на Национален парк „Пирин", на горските стопанства, общински експерти и граждани. Обсъден бе изготвеният анализ на дървесната растителност и набелязаните дървета за премахване поради опасността, която представляват за човешкото здраве и имущество.

„Направената паспортизация на дървесната растителност в Банско установи, че някои дървета в централната градска част са във влошено състояние, което създава съществени рискове за нанасянето на щети от различен характер. Съгласно законовите изисквания ще бъде стартирана процедура по премахването им. За нас от най–голямо значение е безопасността на гражданите. Затова и през изминалите години се погрижихме за опасните дървета в близост до детските заведения и училищата", каза зам.-кметът Александър Мацурев.

Голяма част от набелязаните дървета са разположени в градския парк, пл. „Никола Вапцаров" и ул. „Глазне". Общината продължава да обновява дървесната растителност, през пролетния сезон бяха засадени над 100 фиданки през пролетта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай