Пиратка вкара в реанимация съпруга на кандидат-кмет

Пиратка вкара в реанимация съпруга на кандидат-кмет | StandartNews.com

71-годишна жена е в реанимация след атентат срещу нейния съпруг, който е кандидат за кмет на местното село Камен. Инцидентът стана 7 минути след полунощ на 23 октомври, съобщиха от полицията в Сливен. В дома на 72-годишния Йордан Тодоров е хвърлена пиратка, закрепена към голям камък.

Счупено е стъклото, а камъкът и пиратката са паднали върху съпругата на Тодоров Анастасия. Следствие на удара жената е с наранявания по главата и счупени пръсти. Настанена е в реанимацията на областната болница в Сливен, съобщиха от лечебното заведение.

"Цялото село знае къде да се търсят извършителите, аз обаче не мога да кажа, защото не ми е това работата и нямам доказателства", заяви Йордан Тодоров. Той е сигурен, че атентатът срещу него е с цел сплашване преди вота в неделя. Явно преча на много хора, всички големи партии ме канеха в листите си за тези избори, каза кандидатът за кмет. От полицията в Сливен заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство по чл. 216 и 325 от НК. Работим активно, увериха криминалистите. Пенсионерите Анастасия и Йордан живеят сами в село Камен. Дъщеря им е в САЩ. Йордан Тодоров има зад гърба си два мандата като кмет на селото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай