Павликени търси талант, дава планински кристал

Павликени търси талант, дава планински кристал | StandartNews.com

Велико Търново. Статуетка от планински кристал, в който е вплетена триизмерна роза е голямата награда от конкурсът за млади певчески талант в Павликени. Днес и утре (19 и 20 юли) Летният театър в града събира участниците в националния конкурс за млади таланти с международно участие „Нека да е лято!".

Още по-голямо, весело, пъстро, но и изпълнено със силна конкуренция ще бъде второто издание на националния конкурс. Входът за конкурсните вечери и големите концерти е свободен, съобщиха от общината. Интерес към павликенския конкурс са проявили от Румъния, Молдова и дори Япония.

Младите таланти ще се надпреварват в два конкурсни дни, като ще представят песни по избор, но едната задължително е на български изпълнител. Участниците ще са разделени в 4 възрастови групи, като ще бъдат излъчени 1-во, 2-ро и 3-то място и две поощрения във всяка от тях. „Гранд при" обаче е едно – за участника, който се представи най-добре сред всички на сцената. Отново ще има награда на публиката, както и много награди от фирмите, спонсори на конкурса.

Петя Буюклиева се включва към професионалното жури. В него тази година ще има и представител от Румъния – Йон Вайда. По традиция журито е оглавено от композитора Стефан Димитров, който е автор и на музикалната емблема „Нека да е лято!". Другите съдии ще са младият айдъл Маги Джанаварова, певицата Джина от „Трамвай 5", директорът на международния конкурс „Сребърна Янтра" Велико Търново – Румяна Начева и зам.-кметът инж.Венцислав Иванов. Журито на конкурса е пеещо, което значи, че в двете вечери публиката ще има възможността да се наслаdи и на професионалистите от голямата сцена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай