Пъстроцветно хорце гони стреса и умората

Танцов клуб предлага тийм-билдинг на старозагорския бизнес срещу скромни дарения

Пъстроцветно хорце гони стреса и умората | StandartNews.com

Стара Загора. Любопитно предложение към бизнеса – да организира безплатно тийм-билдинг с танци за работниците и служителите на предприятия и фирми срещу скромни дарения, отправи старозагорския фолклорен клуб „Тракийци".

 

„Танците са изключително средство за разпускане и терапия, ефектът им е доказан в света на бизнеса от години, аргументира идеята ръководителката на клуба Таня Александрова. Предложението се родило след поканата да участват в международен фолклорен фестивал в Прага през лятото. Необходимите пари за пътуването и престоя можели да съберат само чрез дарения.

 

„Ако бизнесът ни подкрепи, ще направим инициативата постоянна", очаква първите оферти Александрова. Освен тийм-билдинг за сваляне на умората и стреса след работния ден, самодейците били готови да представят своите танци и на празници и специални събития във фирмата, на семейни тържества и др. Освен за финансирането на участия на клуба във фестивали и конкурси у нас и в чужбина, със събраните пари щели да се закупуват и народни носии за танцьорите.

 

„Нарекохме инициативата за танцов тийм-билдинг „Пъстроцветно хорце", за да подчертаем богатството на българския фолклор и пъстрия букет от бизнес-приятели, които, надявам се, ще привлечем", казва ръководителката на клуба Таня. Преди година и половина тя и нейни приятели се събират от общото желание да разпускат с български народни танци в свободното си време. Постепенно привличат все повече млади хора, жадни да изучават и популяризират българския фолклор. Днес в клуба танцуват и се забавляват повече от 70 души.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай