Пастрокът, убил доведената си дъщеря, остава в ареста

Пастрокът, убил доведената си дъщеря, остава в ареста | StandartNews.com

Стара Загора. Казанлъчанинът Атанас Асенов, пребил дo смърт доведената си дъщеря, на 1 годинка, остава постоянно в ареста. Това реши Старозагорският окръжен съд на открито заседание в петък. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство на малолетно дете, обоснова мотивите за задържането му под стража наблюдаващият прокурор Митко Игнатов.

24-годишният Асенов е бил осъждан за кражба 8 месеца условно и изпитателният срок още не бил изтекъл. Мъжът е направил пълни признания, че наистина е нанесъл няколко удара с юмрук в корема на малката Мария, за да спре да плаче. Блъскал я и на дивана като главичката и се удряла в стената. Освен от непрекъснатия рев на детето, Атанас бил вбесен, че майката на Мария - Гинка, с която живеел на съпружески начала, заминала на гурбет в Италия в началото на годината и му оставила грижите за момиченцето.

Според роднинините 17-годишната Гинка си намерила бързо работа като домашна помощница на Ботуша, но очевидно печелила и от друго, най-вероятно от проституция. За изминалите две седмица тя дори успяла да изпрати пари за издръжката на дъщерия си и другото дете, което имала от друг мъж. Атанас също имал две деца от друга жена, с която не е сключвал брак.

Прокуратурата не уважи искането на защитата на Атанас Асенов за по-лека мярка, тъй като страдал от хемофилия и бил инвалид 1 степен. Решение на ТЕЛК обаче не бе представено, а и самият Атанас въобще не изглеждаше като човек, който страда от малокръвие. „Съжалявам за случилото си и за майка й", промълви безжалостният убиец на малката Мария в съдебната зала.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив, но служебниият адвокат на Атанас още не бе решил дали ще се възползват от това право.

Стандарт Нюз припомня, че трагедията се разигра в ранния следообяд в къщата на родителите на Атанас в казанлъшкия кв. „Казмера". Той живеел в Габрово, но си дошъл за ромската Новата година с доведенета си дъщеричка. От рано сутринта Атанас се черпел с приятели за Банго Василий. След поредната порция бой, той забелязал, че Мария не диша. Обадил се на съседите с обяснението, че момиченцето се задавило от салам. Закарали детето в спешния център в Казанлък, но лекарите само констатирали смъртта. Съдебно-медицинската експертиза по-късно е установила, че детето има разкъсан далак и черен дроб и счупени ребра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай