Първо място за сграда на АУБ

Първо място за сграда на АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Студентски център „Америка за България" на Американския университет в България спечели първо място в категория „Образование и спорт" на националния конкурс „Сграда на годината 2013".

Наградата беше връчена в сряда на официална церемония, провела се в София Ивент Център. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи наградата на зам.-ректора по финанси и администрация в АУБ Александър Александров. „Благодаря на колегите, на приятелите, поддръжници, проектанти и строители, които направиха осъществяването на този проект възможно. През последните 15 години АУБ инвестира над 60 милиона лева в университетския комплекс „Скаптопара" и планираме да инвестираме още 40 милиона в следващите години", каза Александров при получаването на приза.

С построяването на студентски център „Америка за България" АУБ направи поредната важна стъпка към изграждането на цялостен университетски кампус на световно ниво, отговарящ на най-съвременните изисквания. Проектирането на сградата е съобразено с традиционния американски модел на образование liberal arts, характеризиращ се със съвместно съжителство на студентите в модерен университетски комплекс.

Студентският център е уникална мултифункционална сграда, която интегрира в себе си множество най-различни програмни елементи. Изграждането й стана възможно с щедрата подкрепа на фондация „Америка за България".

Комплексът има съвременна спортна база, театър, както и сектор „Хранене".

В сградата се помещават и офиси за студентски услуги, с каквито разполагат водещи американски институции - център за професионална реализация, център за академични консултации, център за развитие на писмените умения по английски език и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай