Парче таван падна върху ученички в час в Стара Загора

Парче таван падна върху ученички  в час в Стара Загора | StandartNews.com

Парче с близо 5 см дебелина падна от таван на класна стая върху две осмокласнички в час по английски език в Природо - математическа гимназия "Гео Милев" в Стара Загора, предаде „Фокус".

„Падналото парче е метър на метър. Няма ранени, потърпевши са две осмокласнички, едното момиче е леко ударено, уплашени са децата. Веднага учениците са изведени от класната стая", уточни директорът на учебното заведение Николина Куличева. Тя поясни, че инцидентът е станал на последния етаж на сградата по време на четвъртия учебен час. „Това не е проблем, с който се сблъскваме за първи път. Почти всяка година има падащи парчета от тавана. Всяко лято, там където има съмнителни участъци по таваните на класните стаи, се опитваме просто да ги изкъртим. Покривът тече и таваните на стаите от последния етаж се наводняват. Има и предписание от РЗИ", коментира Николина Куличева.

В момента Общината ремонтира със собствени средства покрива на гимназията. Директорката е писала и докладна до Община Стара Загора. Отговорът оттам е, че има разработен проект за цялостен ремонт на училището и при отваряне на програмите от новия програмен период, ще бъде кандидатствано с този проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай