Пандизчия обра лафката в затвора

Пандизчия обра лафката в затвора | StandartNews.com

Бургас. Пандизчия обра лафката в бургаския затвор докато излежава присъдата си. Кражбата е извършена от 32-годишния Мартин Иванов от Разград.

Лишеният от свобода мъж е бил назначен да работи като продавач в малкото магазинче в затворническото общежитие край квартал Ветрен. Докато продавал на колегите си бисквити и вафли обаче, той прибирал майсторски пакети с цигари. Затворникът измъквал кутиите с папироси от стековете, а след това виртуозно запечатвал картоните без да си личи, че са пипани. На мястото на откраднатите цигари той натъпквал празни картонени опаковки от кафе. Когато някой от затворниците си купувал стек, напълнен до половината с боклуци, продавачът се оправдавал, че явно така е пристигнал от завода. След като случаите зачестили, излежаващите присъди са подали сигнал до ръководството на затвора.

Инспектори от ДП "Фонд затворно дело" пристигнали и направили ревизия в лафката. Те бързо разкрили измамата и спипали крадеца. От полицията съобщиха, че все още не е ясно колко цигари е успял да отмъкне затворникът. По случая е образувано досъдебно производство, което със сигурност ще удължи престоя на Мартин в затвора с нова присъда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай