Паднали дървета и клони в Шумен, сигналите не спират да валят

Паднали дървета и клони в Шумен, сигналите не спират да валят | StandartNews.com

18 сигнала са получени от началото на снеговалежа до момента в дежурната част на ОДМВР- Шумен и РД"Пожарна безопасност и защита на населението"-Шумен. Това съобщиха от ОД на МВР – Шумен. Всички са за паднали дървета и клони в града. Екипи на пожарната са рязали и разчиствали паднали дървета по ул."Съединение" / до Базовото училище и Военното училище/, на ул."Ивайло", сигнал за паднало дърво пред входа на електроразпределителното дружество на бул."Плиска"е получен от дежурния служител.

Сигнали за опасно надвиснали колони и паднали дървета са получени от ул."Странджа", „Лозенград", в района на парк „Кьошкове", пътя за село Васил Друмев. Получени са сигнали за затиснати автомобили от паднали дървета на ул."Кирил и Методий", „Цар Освободител", Патлейна", „Съединение" и в Тракийски квартал." Преди минути е получен сигнал от живущи в блок на ул."Лозенград" 1, които съобщили, че орех е изкоренен и клоните на дървото са се подпрели в блока. Няма получени сигнали за бедстващи. Не са били евакуирани хора.

Снощи чрез телефон 112 водач на прицеп се е свързал с дежурния в пожарната и е съобщил, че е закъсал на ул."Софийско шосе". Не е искал да бъде евакуиран. В разговор е съобщил, че иска да му бъде оказано съдействие за изтегляне. Сигналът е предаден на дежурния в общината, откъдето са изразили готовност да съдействат за разчистване на пътя в посочения участък.

Преди малко е получен сигнал от МБАЛ- Шумен, откъдето са съобщили за паднали дървета и клони в двора.
Пътните полицаи съветват шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили, оборудвани с вериги, заредени с гориво, вода и зареден GSM.

Водачите на МПС трябва да спазват дистанция, да шофират с повишено внимание и според указанията на контролните органи.
Допълнителна информация за актуалната пътна обстановка може да бъде получена чрез мобилното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg и денонощно на тел. 0700 130 20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай