Овчарят тото милионер захвърли гегата

Овчарят тото милионер захвърли гегата | StandartNews.com

Здравко 40 години играл с печелившите числа, скриха го при сестра му в Италия

Рано или късно късметът отива там, където го търсят упорито и с надежда. Овчарят Здравко Траянов е новият тото милионер, който затвърди прозвището на Петрич като Град на милионерите. 59-годишният пастир вече захвърли гегата и заряза работата си, след като 40 години пускал тото с едни и същи числа. Но дори и като собственик на квитанцията от фиша с печалба от 1 653 366 лева, не оставил задълженията си в понеделник сутринта. Все така, както през всички дни от месец май насам, отишъл в кошарата при близо 180-те овце край село Първомай. Издоил ги съвестно, свършил си работата и съобщил на работодателя си Стоян Милев, че напуска. "Фишът за 2,80 лева бе в жабката на колата ми, тъй като аз в събота по обяд по негова молба му пуснах тотото в центъра на Петрич. Взех му и цигари. По-късно си взе цигарите, но фишът остана в автомобила. Каза ми, че е уцелил шестица и си поиска квитанцията. Нея взе, но ръчно попълненият фиш още е у мен", разказва животновъдът Стоян Милев.

Шефът му е категоричен, че Здравко е перфектен работник и ще му липсва. "Предложи ми го моя позната преди 5 месеца. И не сбърках, че го взех. Знае всичко за овцете, съвестен и трудолюбив. Работил като овчар в Гърция над 15 години. Преди 4 години се развел. В Първомай има сестра и зет, те притежават мебелен цех, с тях общуваше най-много. Чу се, че имали някакви дългове, но сега ще им помогне Здравко, сигурен съм", каза още животновъдът. Овчарят е приятен човек, не е скандалджия, има чувство за хумор. Неговата информация е, че още в понеделник по обяд племенникът на овчаря Андон Маринков го закарал в столицата до централата на Българския спортен тотализатор. Оттам обаче във вторник по обяд увериха, че все още не се е появил тото милионерът от Петрич. В Здравко останал мобилният телефон на животновъда. На него обаче отговаря млад мъж, който се представя за негов племенник. "Скрил съм вуйчо ми в Италия при майка ми, която работи там. Качих го в понеделник през деня на самолет и вече не е тук", твърди той. Според хората в с. Първомай обаче щастливият овчар е в страната, най-вероятно в дома на родствениците си. И съвсем скоро ще отиде в София, за да потърси печалбата си, която го превърна от пастир в милионер.

Шефът му му отказал да свие фиша и парите

Животновъдът Стоян Милев разказа, че като пускал фиша на Здравко, се зачудил дали да не пусне и един за себе си със същите числа. Но не го направил. "Не съжалявам за нищо, късметът си е негов. Нека си харчи парите със здраве, всички да имат неговия късмет", казва животновъдът. След като джакпотът паднал в неделя, Милев получил неочаквано "добро предложение" от адвокатска кантора. Там научили, че той е пуснал тотото и в него е струващата над 1,6 милиона лева квитанция. "Поискаха ми 200 000 лева за следната услуга - да подготвят необходимите документи, че фишът е мой, но Здравко ми го е откраднал. Отказах им на мига. Чужд късмет и чужди пари не ща. Набожен човек съм, три деца имам, както и внуци. Искам да спя спокойно", разкрива работодателят на щастливия овчар. Сега той ще се задоволи с доста по-скромно възнаграждение. Здравко обявил, че се отказва от последната си заплата от 700 лева. Обещал му и 1000 лева от голямата печалба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай