Отвори врати обновената сграда на горското в Симитли

Отвори врати обновената сграда на горското в Симитли | StandartNews.com

Благоевград. В Седмицата на гората лесничеите в Симитли откриха реновираната си административна сграда и изградената чешма пред нея с посланието: „Гората – извор на живот". Свежест, много цвят и зеленина изпъстриха двора на лесничейството в четвъртък сутрин.

„Община Симитли е вратата към Рила и Пирин и е една от общините в България с най-голям горски потенциал", каза кметът Апостол Апостолов. Действащият закон за горите направи общината собственик на над 26 500 декара горски територии. На празника в Държавно горско стопанство - Симитли бяха директорът на Югозападно държавно предприятие - Благоевград Светозар Михайлов, председателят на Управителния съвет на ЮЗДП Иван Янев, бивши горски шефове.

Децата от ОДЗ „Радост" и Танцов състав „Веселие" поздравиха лесничеите за празника с пролетни танци. Свещеник отслужи водосвет на напълно ремонтираната административна сграда. Освети и чешмата, която е изградена със средства, дарени от директора на горското стопанство Борислав Котузов. Гостите посадиха и по едно дръвче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай