Отново обмислят забрана на каруците в София

Отново обмислят забрана на каруците в София | StandartNews.com

София. Отново се прави опит да бъдат забранени каруците в столицата със затягане на мерките и доста по-драстични правила, включително и конфискация на коня и каруцата.

"Не само Наредба номер 1 трябва да се спазва, но и наредбата за отглеждане на животни", заяви Иван Чакъров, кмет на община Красна поляна пред Нова ТВ. По думите му животните трябва да са регистрирани, ветеринарно прегледани, да имат паспорт. Каруците пък трябва да отговарят на всичко изисквания и каруцарите да са над 18 години. „Много деца се возят на каруци и така стават опасни не само за тези, които се возят в нея, но и за всички автомобили в София", каза още Чакъров.

"Каквото се изисква от нас, ние сме го направили. Не се движим по главните улици, за да не пречим на движението. С каруцата си изхранвам децата, а ако я спрат от движени ме принуждават да крада", каза Стефан, който е собственик на каруца.

"Наредба номер 1 трябва да се спазва от всички. Но на хората не трябва да се отказва регистрация на каруци. Децата наистина не трябва да карат каруци, но в наредбата пише, че това може да става, ако са със светлоотразителни жилетки и са с придружител", обясни Борис Аргиров от Евророма.

Данните показват, че са издадени над 150 наказателни постановления за неспазване на правилата за движението на каруци по улиците на града.

Попитан какво ще става с конете, ако бъдат конфискувани, Чакъров отговори, че те ще бъдат закарани на терен в Панчарево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай