Отличиха бивш евродепутат в Деня на Европа

Отличиха бивш евродепутат в Деня на Европа | StandartNews.com

Стара Загора. В Деня на Европа бившият евродепутат Илияна Иванова, бе удостоена с почетния знак на община Казанлък и почетен плакет. Тя бе отличена за своя принос в популяризирането на Града на розите и Старозагорския регион в Европейския парламент. Миналата година по инициатива на старозагорката Иванова България и Казанлък бяха представена на вълнуваща вечер в Европарламента. Един от основните акценти в нея бе филмът за Казанлък като географски център на България и столица на Долината на розите и тракийските царе. Чудесен финал на тази българска вечер бяха изпълненията на световноизвестна оперна прима Веселина Кацарова, родом от Стара Загора. Стана ясно, че интерес за подобно представяне на Казанлъшките забележителности и региона са проявили още три европейски столици – Берн, Лондон и Люксембург.

„Европа сме всички ние, всички граждани, младите хора, а не европейските институции, които са далеч в Брюксел. Надявам се България да продължи да бъде една от страните, които са най-позитивни, добронамерени и положително настроени към европейското бъдеще. За мен бе чест да представлявам Казанлък и като цяло Старозагорския регион в Европейския парламент", благодари за наградата развълнувана Илияна Иванова.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи от гостенката, сега представител на България в Европейската сметна палата в Люксембург, знака на европейските пари.

Тържествата по случай Деня на Европа в Казанлък бяха на централния площад Севтополис. Официалните гости множеството се насладиха на изпълнението на песента „Една българска роза" на български, английски, немски, испански и италиански език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай