Откриха Шерин на стотина метра от майка й

Откриха Шерин на стотина метра от майка й | StandartNews.com

Кучета и спасители продължават да търсят баща й и сина й

Тялото на д-р Шерин Рамадан от Кърджали изплува в понеделник край язовира до хасковското с. Винево. Трупът на лекарката се появи над водата на устието на язовира, на стотина метра от мястото, където в петък беше намерена безжизнена и майка й Ресмие.

В неизвестност остават все още бащата на лекарката Мюмюн и 4-годишният й син Мерт.

Четиримата потънаха във водните талази на придошлата река Демерджи дере край селото в четвъртък вечерта между 22 и 23.30 ч, когато над района се изсипа порой. Според една от версиите вероятно автомобилът им "Опел Астра" въобще не е стигал до моста над реката, а е отнесен от високата вълна или пък се е подхлъзнал и е пропаднал от няколко метра височина. За това свидетелства липсата на каквато и да е повреда по перилата на моста.

Колата изплува още на другата сутрин след фаталната вечер за семейството от Кърджали.

Доброволци от няколко околни села, следово спасително куче и екипи на пожарната, Гражданска защита и полицията четвърти ден претърсват района педя по педя.

За да бъдат открити телата, в събота вечерта започна и контролираното изпускане на язовир "Родопи" край селцето. За ден водоемът спадна с близо метър. Спасителите се надяват да открият дядото и внучето именно във водоема, тъй като реката, в която са паднали, се влива в него.

Кметът на село Винево Фикрет Исса беше категоричен в понеделник, че акцията продължава.
Междувременно заради очакваните нови валежи в Хасковско областният управител Кадир Исов е поискал спешни справки от общините за състоянието на водните обекти и съоръжения на територията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай