Откриха 480 места за хлапета в забавачките край морето

Откриха 480 места за хлапета в забавачките край морето  | StandartNews.com

Варна. За два месеца открихме 480 допълнителни места в детските градини. Решаването на проблема е приоритет на общината, каза кметът на Варна Иван Портних. Той направи първа копка на нов корпус с кухненски блок и физкултурен салон и помещения за две групи от 60 деца в ОДЗ "Иглика" в кв."Виница".

Новата придобивка трябва да е готова за 5 месеца, като строителството се изпълнява от фирма "Планекс". Постройката ще има топла връзка с основната сграда на градината, която в момента посещават 155 деца от яслена възраст до 6 г., поясни директорката Гинка Темелкова. Според нея след разширението капацитетът на забавачката ще е достатъчен за хлапетата от квартала и близките вилни зони.

В ход е проектирането на пристройка за 100 деца и нова забавачка за още 150 в най-големия район на града - "Приморски". И в момента чрез оптимизация на групите в градините общината отваря допълнителни бройки. Тази седмица те са 35 - за деца от 3 до 6 г. Справка в електронния регистър на общината сочи, че от 3346 кандидатствали т.г. в тази възрастова група, в момента чакащите са 469.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай