Отец за еднополовите бракове в Гърция: Това е началото на края

Отец за еднополовите бракове в Гърция: Това е началото на края | StandartNews.com

Разрешаването на еднополовите бракове в Гърция е началото на края за страната. Това заяви пред "Стандарт" отец Евгений Янакиев от православния храм "Свети Димитър" в Сливен. Сигурен съм, че това ще е гибел за Гърция като държава. Господ ще ни съди най-строго. Няма как да няма последствия, подчерта свещеникът. Според него гръцката православна църква и народът трябва да реагират.

Църквата в Гърция не е за подценяване, въпреки че в екстремни моменти ние българите, които не сме толкова религиозни като цяло, държим повече за вярата от гърците, каза отец Евгений. Според неговия брат- свещеникът отец Силвестър Янакиев, ставащото в Гърция не е проява на православния дух, а на политическа коректност. Комунистите са доказали, че винаги работят срещу християнския морал. Разрешаването на гей браковете е разбираемо при правителство начело с премиер Ципрас, каза свещеникът.

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес стана ясно, че гръцкото правителство е дало разрешение за извършването на еднополови бракове в страната. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай