Осиково още изтръпва от най-голямата трагедия в селото

Осиково още изтръпва от най-голямата трагедия в селото | StandartNews.com

На 4 февруари преди 7 г. Манчо Панюков уби двамата си синове и запали дома на тъста си

Днес, 4 февруари, се навършват 7 г. от най-кървавата и жестока драма в гърменското село Осиково. Тогава не само един род, а цялото селище бе почернено от Манчо Панюков, зет на Фикра и Мурад и съпруг на дъщеря им. Вечерта на най-черната дата в историята на селото мъжът драсна клечката на къщата на тъста си, сякаш пали наръч дърва. В стаята бяха седем родственици на стопаните. Всички пламнаха като въглени. Веднага след палежа извергът закла с нож като агнета
родните си синове - 8-годишния Еди и 6-годишния Иво. От получените тежки изгаряния в пожара съпругата на детеубиеца Биляна по-късно издъхна в "Пирогов".

„Такова страшно нещо не се забравя. Още изтръпваме при спомена за този ден. Фикра и Мурад, бабата и дядото на убитите деца, са съсипани. Не могат да се отърсят от шока. Не са на себе си. Всички в селото искаме убиецът да е в затвора до живот, че преди две години се надигнаха гласове за отмяна на най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна", каза кметът на селището Митко Дедьов.

Нашата присъда за изверга е по-страшна, ама никой не ни пита. Да ни го дадат пустия му Манчо на площада, сами ще го убием. Чуват се гласове за въвеждане на смъртно наказание, това заслужава той", споделят някои от местните хора.

Един злодей почерни живота ни, дишаме с мъжа ми, но и ние сме мъртви, изповядва през сълзи 60-г. годишната майка и баба, която не може да се радва нито на деца, нито на внуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай