Опашки за ледената пързалка на "Ариана"

Опашки за ледената пързалка на "Ариана" | StandartNews.com

Време е децата да излязат от клубовете и да станат от компютрите, каза Фандъкова

Десетки нетърпеливи ученици извиха опашки надвечер днес за откриването на най-голямата ледена пързалка на Балканите - Mtel Rink в езерото "Ариана" в София. В първия ден всеки можеше да се пързаля безплатно. Веднага след официалното откриване ледената арена се изпълни с младежи, които се впуснаха да се забавляват. За настроението на любителите на кънките се грижеха DJ Дончо, Alex P и Траян от Х-фактор.

Ледената атракция ще работи денонощно. Входът за пързалката е 5 лева. Цената за наем на чифт кънки е 4 лева. Тази година 400 чифта кънки ще се дават под наем на посетителите. Зимните забавления на пързалката ще продължат до края на март 2016 г.

"Време е децата да излязат от клубовете, да станат от компютрите и да се възползват от най-голямата ледена пързалка на Балканите. София го заслужава. Децата на града и столичани го заслужават", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на сезона на най-голямата ледена пързалка на Балканите. Тя подчерта, че София се готви да бъде европейска столица на спорта. "Това съоръжение ни помага, защото е насочено към масовия спорт", поясни Фандъкова, като пожела коледните и новогодишни празници да се посрещнат със здравословен начин на живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай