Огнена вендета за арендатор във Врачанско

Огнена вендета за арендатор във Врачанско | StandartNews.com

Враца. Пиромани драснаха клечката на четири трактора и джип на земеделски производител във врачанското село Галатин.

Четири трактора и джип, собственост на арендатора Цено Младенов, който обработва земи във врачанското село Галатин са превърнати в пепел. Изгорялата селскостопанска техника и автомобилът са за над 200 бона.

Сигналът за палежа е подаден на телефон 112, минути след полунощ срещу събота, съобщиха от полицията. Охранителните камери в стопанския двор пък засекли как двама мъже, облечени в тъмни анцузи, поливат с бензин два руски трактора ЮМЗ, италиански „Ландини", американски „Джон Диър и бял джип „Киа Спортидж". Пироманите им драснали клечката и избягали. При пожара са изгорели и 15 тона изкуствена тор.

Според кметицата Елка Колева такова ужасно престъпление се случва за пръв път в селото. Тя и местните хора недоумяват, кой може да има зъб на арендатора, който се ползва с добро име. Навремето 56-годишният Цено Младенов бил директор на най-големия машиностроителен завод във Враца „Гаврил Генов". Земеделската му фирма ЕТ „Зефирка Милова" пък се води на тъща му.

Арендаторите в землището на Галатин са малко и никой от местните не знае между тях да има конфликти. След палежа обаче производителят едва ли скоро ще си стъпи на краката. Предстои жътвата на слънчоглед и царевица, а така също и дълбока оран, но той няма с какво да ги извърши.

От тази пролет във врачанско върлува истинска епидемия от палежи. По данни на полицията умишлените подпалвания са 45, а половината от тях са на автомобили. Досега обаче е разкрит само един.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай