Община се включва в Европейската екоседмица

Община се включва в Европейската екоседмица | StandartNews.com

Стара Загора. И тази година Павел баня ще се включи в европейската инициатива за намаляване на отпадъците, която ще се проведе от 16 до 24 ноември. Основни цели на кампанията са набирането на хартия, както и предоставянето на полезна и достъпна информация на хората какво печелим всички от увеличаването на обема на рециклирания материал в общия обем на битовите отпадъците, поясниха от общината.

Екоседмицата ще бъде отбелязана в най-голямото училище в курортното градче - СОУ „Христо Ботев". По-големите ще разговарят и дискутират за смисъла и значението на кампанията. По-малките от началния курс ще проведат занимателни викторини с награди, предоставени от представителите от ЕКОПАК.

Според статистиката средния европейски гражданин изхвърля над 500 кг отпадъци годишно, а се рециклират по-малко от половината от тях. Популяризиране на трите Р – Редуциране на отпадъците, Рециклиране и Редовна втора употреба е акцент в EСНО 2013.

Ще бъдат разработени и тествани комуникационни инструменти, насочени към специфични аудитории: администрации и сдружения, фирми, училища и отделни граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай