Община Момчилград сред отличниците в страната по сключени договори за саниране

Община Момчилград сред отличниците в страната по сключени договори за саниране | StandartNews.com

Община Момчилград се нареди сред отличниците в страната по сключени договори. „12 от 14 сгради отговарят на условията за саниране.Вече сме на етап избор на изпълнители на строително – монтажните работи и се надяваме напролет да започне и самото саниране на блоковете", обясни зам.- кметът Севдалин Огнянов. Той уточни, че одобрените сгради ще получат 100 % безвъзмездна финансова помощ. От общинска администрация уточняват, че и през 2016 жителите на общината ще проявят същата активност и организираност за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Община Момчилград започва нова информационна кампания, която ще разяснява на собствениците на апартаменти в по-малките блокове как да кандидатстват за безплатно саниране. Експерти ще обяснят какви са последните промени в Програмата за енергийна ефективност и ще отговарят на поставени въпроси.

В Програмата за безплатно саниране вече може да се включат блокове с по-малко от 36 жилища и тухлени сгради, в които поне 60% от разгънатата застроена площ са апартаменти. За да отговарят на условията, тези кооперации трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.Условията за участие не са променени. Необходимо е да бъде учредено Сдружение на собствениците по ЗУЕС и подаване на заявление по образец до община Момчилград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай