Община даде 40 000 лв. за бебета в 25 семейства

Община даде 40 000 лв. за бебета в 25 семейства | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорската община подпомогна с 40 000 лв. усилията на 25 семейни двойки с репродуктивни проблеми да се сдобият с желаното бебе. Това припомниха от фондация "Искам бебе", която ще отпразнува своя шести рожден ден в Града на липите с различни прояви в края на седмицата.

Една от тях е благотворителният базар на ръчно изработени изделия от жени с репродуктивни проблеми. Те ще се продават на импровизиран щанд на централния бул. „Цар Симеон Велики" пред общината през целия ден в петък. Всеки, който иска да подпомогне раждането на още едно старозагорче, ще може да си купи от изложените творби – плетива, гоблени, сувенири и др.

В централния парк „5 октомври" ще се проведат и неформални срещи на двойки с репродуктивни проблеми. Те ще имат възможност и да се срещнат и разговарят със семейства, които вече са сбъднали мечтата си за дете, с жени донори на генетичен материал, с психолози и лекари от други водещи клиники по репродуктивно здраве от столицата и страната.

Паралелно с това в парка ще се вихри детски празник, който включва много веселие и игри - конкурс за детска рисунка, игри, рисуване на лица, прически и други занимания за малчуганите.

Ще се проведе акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване „Дари кръв! Подари живот!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай