Община Благоевград чака одобрение на 2 проекта

Община Благоевград чака одобрение на 2 проекта  | StandartNews.com

Община Благоевград внесе за разглеждане два трансгранични проекта в партньорство с македонската община Делчево. Първият е „Енергийно ефективно осветление в региона Благоевград – Делчево", а вторият - „Защита от наводнения и укрепване на мостове на реките Брегалница и Бистрица". Те са по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Македония, Приоритетна ос 1 „Околна среда".

Първият, по който община Благоевград ще бъде водещ партньор, предвижда въвеждане на енергийно ефективно улично осветление в четири села - Логодаж, Падеш, Покровник и Зелен дол.

Укрепване на три моста по поречието на река Бистрица - на улица „Христо Силянов", на пешеходния мост при халите и на въжения мост при Алея на здравето, пък са заложените дейности по втория проект, по който водещ партньор ще бъде община Делчево.

С тях ще се надгради изпълняващият се в момента проект „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица". Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки един от проектите е 400 000.00 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай