Община Банско възлага прозрачно обществени поръчки

Община Банско възлага прозрачно обществени поръчки | StandartNews.com

Банско. Според експертите от Института за правни анализи и изследвания /ИПАИ/ община Банско заявява своите сериозни претенции за челното място по прозрачност при възлагане на обществени поръчки.

Ръководството на общината за пореден път доказа колко важно е да има откритост в управлението. Това е ключът за съществуването на доверие. Шеста поредна покана до специалистите от ИПАИ изпрати кметът Георги Икономов за наблюдение върху възлагането на две обществени поръчки. Експертите участваха в откритите заседания на 7 и 8 май, в които се отвориха ценовите оферти. Основната идея на Института за правни анализи и изследвания е мониторинг върху работата на публичната власт.

Ключов обект на изследване са еропейските проекти. Целта на наблюдението е да бъде повишена степента и ролята на обществения контрол, упражняван от неправителствения сектор в областта на обществените поръчки, свързан с действията на възложителите. Инициативата на община Банско е продиктувана от желанието за сътрудничество между ръководството на общината и неправителствения сектор и в изпълнение на една от мерките за подобряване работата на общината по прилагане на ЗОП.

Общината възнамерява да подобри прозрачността на работата на оценителните комисии като отправя конкретни покани до юридически лица с нестопанска цел и/или средства за масово осведомяване, които да присъстват при отварянето на офертите, включително и ценовите такива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай