Община Банско с подаръци за бебета

Община Банско с подаръци за бебета | StandartNews.com

Базар събра пари за лечение на гимназист

Община Банско събра в четвъртък вечерта на празнична вечеря всички майки, родили своите деца през изминалата 2015 година. Те празнуваха заедно Бабинден.

Традиционната инициатива събра майките на 59 момчета и 60 момичета, родени в общината миналата година. За доброто настроение на дамите се погрижиха самодейците от читалище „Никола Вапцаров", а за техните деца бяха подготвени любопитни подаръци. Заместник-кметът Александър Мацурев поздрави присъстващите и им пожела здраве, уважение и топлина в семействата. Той стартира и една нова общинска инициатива в подкрепа на младите семейства – предоставянето на парична награда за първото родено дете в общината за годината. Късметлийката бе малката Бориса Еринина, която се роди на 2 януари и е първото бебе за тази година в общината.

В празничната вечер колективът на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски" организира благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на 18-г. гимназист Антон Петров от Банско, който се бори със злокачествен тумор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай