Новата учебна година във Видин започва с дискотека

Новата учебна година във Видин започва с дискотека | StandartNews.com

Видин. На 16 септември след обяд общината във Видин организира празник с дискотека на централния площад "Бдинци", съобщи заместник-кметът Борислава Борисова. Поканени са всички ученици от града, които са 6538.

Първата изненада за всички обаче ще са ремонтираните сгради и класни стаи. В основното училище "Отец Паисий", в СОУ "Петко Славейков", в СОУ "Цар Симеон", в ОУ "Климент Охридски" са ремонтирани покриви, сменени са улуци, освежени са коридори и класни стаи, поправени са отоплителните инсталации. 220 000 лв., осигурени от МОН, са вложени само за ремонта на природо-математическата гимназия и основното училище "Отец Паисий". Само в СОУ "Любен Каравелов" ремонтите ще продължат и след първия учебен ден. Те се извършват по проект за енергийна ефективност с финансиране от международния фонд "Козлодуй". Срокът за изпълнението му е до края на 2013 година.

Всички видински училища са заредени с гориво за първите дни на новия отоплителен сезон. В момента тече процедура за избор на изпълнител за доставка на ново за следващите месеци.

Общината е освежила и пешеходните пътеки около училищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай