Не ни жалят младите, оплаква се 100-годишна баба от Разлог

Не ни жалят младите, оплаква се 100-годишна баба от Разлог | StandartNews.com

Разлог. Баба Елисавета Грънчарова празнува 100-годишен юбилей в сряда. В добро здраве през целия ден тя посреща гости в дома си в Разлог. Кметът на общината Красимир Герчев лично уважи столетницата и я зарадва с цветя и подаръци - почетен плакет и икона.

В замяна старицата му разкри някои от тайните на своето дълголетие – да се пие кафе всяка сутрин, по-малко да се яде, да се трудиш здраво.

„Младите живеят разкошно, но не жалят старите. Аз имах много хубав живот, че не мога да го опиша. На 100 години съм и се чувствам здрава и силна. Щастлива съм от живота. Още си помня всичко. С труд се живее до 100 години", сподели рожденичката.

Тя има 6 внуци, 10 правнуци и 4 праправнуци. Всеки ден прекара часове в двора на къщата си и с радост разказва за миналото. Тя е живата история на Разлог и допреди 2 години бодро е рецитирала стихове на Ботев.

„Каквото е станало, станало е! Човек трябва да мисли напред. Моят живот няма кой да го стигне. Винаги съм била спокойна и добре приета", допълни жената, която стана на век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай