Не е влошено качество на питейната вода в столицата

Не е влошено качество на питейната вода в столицата | StandartNews.com

София. "Нямаме информация за влошено качество на питейната вода в столицата. Извършваме непрекъснат контрол както на постъпващата вода в пречиствателните станции, така и по водопроводната мрежа". Това съобщи Теодора Тодорова, мениджър управления на качеството на водата в „Софийска вода" пред "Фокус".

„Нашите пречиствателни станции осигуряват пречистване спрямо качеството на постъпващата вода. Не очакваме промени в качеството на питейната вода", обясни тя.

„Софийска вода" работи с пълния капацитет от техника и персонал по отношение на сигналите, които получава за запушване на шахти и трудно отводняване на улици в столицата. „За последните два дни количеството сигнали, които сме получили, са в рамките на обичайното за подобни условия през дъждовните периоди от годината. Работим по сигнали, които получаваме от Столичен инспекторат за почистване на дъждовните отоци", обясни Тодорова.

В четвъртък е имало 54 сигнала, като 65% от тях са свързани със запушване на улични шахти, отводняване на улици. „Днес имаме получени 20 сигнала, като 16 от тях са свързани със запушени канали", посочи Тодорова.

Клиентите на „Софийска вода" могат да сигнализират при проблеми с шахти и необичайно количество вода по улиците на телефонния център на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай