Намаляват извършените престъпления в област Кърджали през първото полугодие на 2015

Намаляват извършените престъпления в област Кърджали през първото полугодие на 2015  | StandartNews.com

С 6 % по-малко са регистрираните престъпления в Кърджалийско в сравнение със същия период на миналата година, сочи отчетът на ОД на МВР Кърджали. Разкрити са 204 престъпления или с 31 повече, при разкриваемост от 49 % , което е с 10 % повече. За първото полугодие са регистрирани 23 престъпления против личността, от които са разкрити 6. Извършени са 2 убийства с установени извършители.

Намаление има при кражбите на селскостопанска продукция и животни – от 33 на 23, съобщават още от ОД на МВР Кърджали. Общо 24 са престъпленията по линия на противодействие на наркотичните вещества, което е почти два пъти повече в сравнение с предходния период. 50 са икономическите престъпления, от тях най-голям е броят на документните престъпления – 15, а разкривемостта е увеличена с близо 13 на сто.

От началото на годината до края на юни на територията на област Кърджали от регистрирани 215 пътнотранспортни произшествия, 63 са тежки със 76 ранени, за радост без убити.

За шестте месеца на 2015 г. в група „Български документи за самоличност" са издадени 13 426 лични карти, 31 935 паспорта и 3 318 свидетелства за правоуправление на МПС.

По случай професионалния празник – 5 юли 186 служители от дирекцията са отличени. На среща с ръководния състав шефът на дирекцията старши комисар Венцислав Момчилов отбеляза удовлетворението си от работата на структурните звена и пожела на колегите си нови успехи в грижата за спокойствието и сигурността на гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай