Наказват горски шеф за скрита катастрофа

Наказват горски шеф за скрита катастрофа | StandartNews.com

Заместник-директорът на Държавно ловно стопанство „Дикчан" в с. Сатовча Евгени Генчев опита да скрие катастрофа от органите на реда и ще бъде наказан.

Той пътувал в гората над селището с лекотоварен автомобил „Great Wall". Спрял и дръпнал ръчната спирачка. Щом излязъл, колата потеглила сама и след 4-5 метра се забила в крайпътно дърво. Инцидентът останал скрит за полицията, но след публикации в медиите вр.и.д. директор на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов назначи проверка на място. Взети са писмени обяснения от директора на ДЛС „Дикчан" Йордан Бошнаков и заместника му Генчев. Резултатите от проверката потвърдиха изнесената информация.

При изпълнение на служебните си задължения е възникнало ПТП с управлявания от зам.-директора служебен лекотоварен автомобил. Нанесените материални щети на пикапа са минимални. Разпоредено е на директора на ДЛС „Дикчан" Бошнаков да наложи дисциплинарно наказание по Кодекса на труда на заместника си. Мярката се налага поради неспазена административна процедура – инцидентът не е регистриран в РУП – Гоце Делчев, не е изготвен протокол, а Югозападното държавно предприятие не е уведомено своевременно по съответния ред. „Ще го накажа с предупреждение за уволнение, макар да няма вина. Обадихме се в полицията, но ни казаха, че няма да идват да пишат протокол, защото катастрофата е в гората и няма друг участник в нея, нито пък пострадали. При ПТП-то е счупена предната броня на автомобила и е повреден радиаторът", каза шефът на ДЛС „Дикчан" Йордан Бошнаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай