Надзирател в болница след бой в кръчма

Надзирател в болница след бой в кръчма | StandartNews.com

Надзирател в затвора пострада при сбиване в квартална кръчма във Враца. Инцидентът е станал в неделя към 22.30 ч., съобщиха от областната дирекция на МВР. 40-годишният Иво П., който работел като гард в местния зандан, разпивал с компания в заведение в ж.к. „Дъбника".

Скромната кръчма посещавали предимно хора от квартала, които се знаели помежду си. Иво, чийто прякор е Полицая, дошъл с мъж и жена, с които разпивали по-рано в друго заведение в квартала. След множество наздравици между двамата мъже възникнал скандал и се изнесли пред заведението, където се сборичкали. Между шамарите попаднала и жената, която била с двамата врачани. След няколко минути боричкане тримата се строполили на земята. Площадката пред кръчмата била окървавена, а надзирателят Иво имал рана в областта на корема. Първоначално свидетелите на пиянската свада помислили, че някой е извадил нож, с който е намушкан мъжа, но се оказало, че мъжът се намушкал на остър предмет при падането на земята. От полицията в града съобщиха, че са образували досъдебно производство по случая. Мъжът и жената избягали след случилото се, но по-късно били установени и разпитани от ченгетата.

Състоянието на надзирателя е стабилизирано, но ще остане още няколко дни под лекарско наблюдение в болницата във Враца. В понеделник кварталната кръчма остана затворена. Хората от квартала коментираха, че в забутаното измежду панелните блокове кафене, разпивали предимно хора от квартала. По думите им кръчмата работела докато има клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай