Над 130 актьори играят на фестивал в Благоевград

Над 130 актьори играят на фестивал в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Над 130 млади актьори ще участват в тазгодишното издание на театралния фестивал "ТАРА-РА-БУМБИЯ", който стартира днес. Инициативата ще продължи 10 дни. Фестивалът се провежда за втора поредна година в областния център. Публиката ще се радва на постановки от млади и утвърдени актьори, режисьори и сценаристи. Един от спектаклите, които ще се играят днес, е "Чеховиада или за вредата от тютюна", режисирана от Явор Веселинов, директор на кулурното събитие. В програмата са включени още заглавия като "Илюзии", "Скъперникът" "Професия лъжец" и "Възвишение".

Тази година "ТАРА-РА-БУМБИЯ" ще бъде съчетан с традиционния куклен фестивал "Слънчоглед", като жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят и постановки на куклените театри. Очаква се културното събитие да привлече много гости от страната, а и от чужбина.

На 17-ти май ще бъде открита и "Нощ на музеите". Събитието е съобразено с дипломирането на студентите от Американски университет, което е на следващия ден. По този начин пристигналите за церемонията в АУБ ще могат да се насладят и на тази атрактивна проява. С фестивала „ТАРА-РА-БУМБИЯ" Благоевград защитава кандидатурата си за Европейска столица на културата заедно със София, Перник и Кюстендил. Официалното откриване от 19:00 часа пред Драматичен театър "Никола Вапцаров". ще се изиграят 32 постановки, за първи път ще участват и театрали от Македония – ще гостува Народен театър - Битоля. Цените на билетите са от 5 до 7 лева, а за ученици и пенсионери - по 3 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай