Над 11 000 души в Кърджалийско получават храни от ЕС

Над 11 000 души в Кърджалийско получават храни от ЕС | StandartNews.com

Кърджали. Започна раздаването на хранителните продукти от ЕС в област Кърджали. 11 174 души от региона ще получат през първия транш на програмата 25 кг хранителни продукти – ориз, брашно, захар, олио, зрял фасул, леща, пчелен мед и др. Общо през първия транш до края на октомври в региона ще бъдат разпределени над 250 хил. кг помощи.

Раздаването на помощите става в 18 временни пункта в общинските центрове и по-големите населени места. Заместник областният управител на Кърджали Назми Мюмюн даде символичен старт на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз". Той изказа благодарност на доброволците на БЧК, на служителите на ОД на МВР-Кърджали и на местната власт на територията на областта за подкрепата при раздаването на продуктите.

През тази година в списъците са включени и ветераните от войните, чийто месечен доход не надвишава официално определената граница на бедност за 2012 г.  в размер на 236 лв. Включени са и 540 работници от ОЦК, които са получили еднократна помощ от социалното министерство миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай