Начертаха мерки за по-малко катастрофи в Пиринско

Начертаха мерки за по-малко катастрофи в Пиринско | StandartNews.com

Полицаи и експерти набелязаха стъпки за намаляването на катастрофите в Пиринския край на заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Акцент бе поставен върху предстоящия летен туристически сезон с увеличеното използване на каруци, пътуванията по отпуски, абитуриентските балове.

Обсъдиха готовността на общините и Областното пътно управление за поддържане на общинската и републиканска пътна мрежа за доброто състояние на пътната маркировка. Доклад за опасните пътни отсечки с най-висок процент инциденти, броят на пътнотранспортните произшествия, ранени и загинали по пътищата в Пиринско представи старши инспектор Данаил Стоицов. За 2015 г. в региона са допуснати 303 тежки ПТП с 32 убити и 382 ранени граждани, като основната причина за тях е несъобразената скорост.

По повод предстоящите абитуриентски балове ще бъдат организирани инструктажи и превантивен контрол по време на интензивния трафик.

Ясни са вече планираните ремонтни дейности по пътищата в Пиринско, датите за тяхното изпълнение и обходните маршрути. Предвиждат се дейности по изкърпване на пътната настилка и ежемесечно почистване, косене и обезопасяване на отделни участъци с мрежа. Предстои и изграждане на мостово съоръжение на пътя Добринище – Гоце Делчев. Експертна комисия извърши пълен преглед на всички жп прелези, при констатирани нередности те ще бъдат своевременно отстранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай