МВР-Видин: Жандармерията стресна крадците

МВР-Видин: Жандармерията стресна крадците | StandartNews.com

Видин. Повечето патрулиращи полицаи и жандармеристи из улиците на селата във Видинска област стрeснаха крадците. Това сочат резултатите от проведената досега акция на МВР срещу битовата престъпност, съобщават от областната полицейска дирекция. От началото на януари до 4 март в областта са регистрирани 44 домови кражби. По същото време на миналата година кражбите са били 112. Има села, в които не е извършено нито едно посегателство.

 

Намалението се дължи на денонощното присъствие на униформените служители в селата, специалното наблюдение на проблемните квартали, ежедневните проверки в пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали. Отчита се и по-доброто взаимодействие с частните охранителни фирми, които много села наемат за опазване на къщите и хората.
През периода полицаи се срещнаха с кметовете на селата. В разговорите с местната власт участва и директорът на областната полиция комисар Константин Джунински. Определени са местата с повишена концентрация на престъпления. Жандармерията продължава да пази възлови кръстовища по междуселските пътища, през които преминават автомобили и каруци с крадени вещи, допълват от областната дирекция на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай