Мошеници крадат пари от магазинери

Мошеници крадат пари от магазинери  | StandartNews.com

Мошеници от Пловдив направиха серия удари в магазини за алкохол и цигари. Собствениците на обектите издирват извършителите на измамите. Двамата мъже, заснети от охранителни камери, имат собствен стил при задигането на пари от магазините, предаде Нова телевизия.

Записи от охранителни камери показват лицата на крадците. Те обикалят магазини предимно в пловдивския район „Северен" и от всеки магазин си тръгват с повече пари, отколкото са имали преди влизането в тях.

"Влизат по двама, за да създадат усещане за опашка. Много са бързи – при мен схемата беше от стотинки към едри пари. Започват да ги въртят – ето ти толкова, после дай ми толкова и при всички тези врътки си тръгна с 30 лева повече", разказа продавач-консултантът Теодора Стойкова.

Друга продавачка е била заблуден със сумата от 100 лева от същите двама мъже. Схемата, по която работят мошениците, са идентични. Ловките мошеници са уловени от охранителните камери в няколко магазина в Пловдив и един от Пазарджик.

Когато влизат в някой от магазините, те винаги купуват дребни стоки от 1-2 лева. От полицията обяснили на търговците, че трябва да се съберат повече жалби от магазинери и задигнатите суми да са над две минимални работни заплати, за да може мошениците да получат адекватно наказание.

Опит да развалят пари мошениците направили и в заложна къща, като отново опитали да отвлекат вниманието на човека зад касата. Мъжете от записите опитали да измамят магазинери от още няколко обекта, но ударили на камък. В момента двамата се издирват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай