Момчилград публикува списък на неизрядните платци

Момчилград публикува списък на неизрядните платци | StandartNews.com

Момчилград. Списък с неизрядните длъжници публикува на сайта си община Момчилград. От администрацията призовават данъкоплатците да погасят задълженията си към общинската хазна. В списъка са включени 618 физически лица със задължения за данък върху недвижими имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозни средства и патентен данък, с изтекъл срок на плащане. 

 

Сумите започват от 1500 и стигат до 9000 лв. На основание чл.182, ал.3,т.2 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс са публикувани и имената на 38 юридически лица със задължения над 200 лева.За улеснение на физическите и юридически лица, които нямат възможност да платят на място, се предлага услугата „Изипей". Тя позволява да се извършват плащания от страната и чужбина с условието да се посочи информация за вносителя и получателя. Желаещите да проверят задълженията си, могат да го направят сайта на община Момчилград.

 

С публикуване на списъците на неизрядните платци общината цели не само да събере стари задължения към местната хазна, но и да се включи в битката за приза на Фондация за прозрачни регламенти в категориите „Най-прозрачна общинска администрация". „Стремим се да постигнем по-голяма прозрачност и да разширим обхвата от предлаганите електронни услуги, за да можем да осигурим обратната връзка на обществото с администрацията", обясни градоначалникът Акиф Акиф. Той посочи за пример и въведения модел с „прозрачните" врати в администрацията, което значително е подобрило темпото на работа на общинските служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай