Младоженци с Алея на магнолиите в Силистра

Младоженци с Алея на магнолиите в Силистра | StandartNews.com

Алея на магнолиите, засаждана от младоженци, ще цъфти в Дунавския парк в Силистра. Първите пет новобрачни двойки засадиха своите дръвчета през уикенда.

Идеята новобрачните да засаждат в градската градина магнолия в годината, в която са изслушали Менделсон, принадлежи на младото семейство Анхела и Виктор Великови, които се венчаха в началото на април. Те видели стара снимка от Дунавския парк, на която се виждала да цъфти красива магнолия. Двамата решили, че подновената наскоро градска градина ще стане още по привлекателна за хората от града, ако там се засадят наново декоративните дървета.

Анхела и Виктор споделили намерението си като младоженци и да сложат началото на Алея на магнолиите в парка със свои приятели. Вееднага още четири новобрачни двойки приели да се влючат в инициативата.

„Традицията учи, че всяко младо семейство трябва да построи дом и да засади поне едно дърво в полза на бъдещите поколения. Всички семейства, които вече посадихме нашите магнолии, ще продължим да се грижим за тях. Надяваме се всяка година алеята да расте, а все повече млади хора да създават семейства и да отглеждат децата си в Силистра.", обясниха инициаторите Анхела и Виктор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай