Млади актьори радват Благоевград

Млади актьори радват Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Детският театрален фестивал „Талантино" предизвика истински фурор сред жители и гости на Благоевград. В третата фестивална вечер стотици почитатели на театралното изкуство дойдоха на площад „Народни будители", за да усетят магията на Мелпомена.

Малките артисти от Благоевградски младежки театър представиха един модерен и нестандартен прочит на класическата приказка на Братя Грим „Снежанка и седемте джуджета". Актьорската игра на талантливите деца бе умело преплетена със съвременни танци, изпълнени от танцов клуб „Блясък".

За финал на празничния ден имаше детска дискотека, в която се включиха актьори, гости и почитатели на съвременната музика.

В първия по рода си детски театрален фестивал в Благоевград участват млади творци от цялата страна, а журито, което оценява тяхното представяне, се ръководи от режисьора проф. Енчо Халачев, на когото помага и популярната българска актриса Деси Бакърджиева.

Днес предстои открит урок по актьорско майсторство в 17:00 часа в Младежки дом, воден от проф. Халачев и Деси Бакърджиева. Пиесата „Вражалец" ще се играе в 19:00 часа от театрална школа към СОУ „Проф. д-р Асен Златаров" - град Първомай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай