Младежи от ГЕРБ засадиха дървета край храма на Ванга

Младежи от ГЕРБ засадиха дървета край храма на Ванга | StandartNews.com

За осма поредна година Младежите на ГЕРБ в Благоевградска област проведе инициативата „Да пуснем корени в България". Посланието към техните връстници е да останат в България и да намерят своето място тук. Младежи от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Пазарджик засадиха 55 дръвчета в парка зад храма на пророчицата Ванга в местността Рупите. Заедно с тях бяха евродепупатът Андрей Новаков, областният лидер на партията в Пиринско Даниела Савеклиева, народните представители Димитър Танев и Георги Андонов, кметът на Петрич Димитър Бръчков и управникът на Враца Калин Каменов, който е основател на инициативата.

„Преди 9 години с петима приятели ентусиасти засадихме тук първите дръвчета. След една година тази наша идея се превърна в мащабна инициатива", каза Калин Каменов. Той спази своя лична традиция и след като преди три години тук предложи брак на съпругата си Мария, сега заедно с младежите от Югозападна България направи прощъпалник на дъщеричката си Калина.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева благодари на младежите от съсловната организация в Петрич за чудесната организация и на тазгодишното издание на „Да пуснем корени в България".

„Заедно можем да постигнем много, доказваме го всяка година. Сигурна съм, че на това знаково място Рупите ще се заредим с положителна енергия и ще си тръгнем с по-добри чувства", каза Даниела Савеклиева. Участниците получиха сертификат за засаждането на поне едно дърво в местността Рупите край Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай